Különféle játék kategóriánkról érdekes és hasznos információkat olvashatsz itt.

Az amigurumiról

Az amigurumi egy japán technika. Maga a szó horgolt, illetve kötött játékot jelent, az ami (horgolt, kötött) és a nuigurumi (kitömött játékfigura) szavak összetételéből keletkezett. 2003-ban kezdte vonzani rajongóit, népszerűsége azóta is töretlen. Leginkább állatokat készítenek ezzel a technikával, de más különféle antropomorf jelleggel rendelkező bábuk, tárgyak megalkotásához is kedvelt módszer.
 

A bébi játékokról

A gyermekek készségfejlesztése és kreatív gondolkodásának megalapozása már egészen kis korban elkezdődik. A különböző bébijátékok használata ebben nyújthat segítséget, és könnyítheti meg a szülők dolgát, hogy gyermekük játék közben fejlődhessen.

A kisgyermekek legelső bébijátéka általában a csörgő vagy a rágóka. Az érzékszervek fejlesztése kezdődik meg egy ilyen játék használatával. Azonban a bébi csörgők és rágókák legfontosabb tulajdonsága a kisbaba fogainak kibújásakor jelentkezik. Már a fogzás megkezdődése előtt is fogínyerősítő szerepet tölt be, azonban a fogak növekedésekor még fontosabb, hogy a baba tudja valamivel enyhíteni a kellemetlen érzést.

Ahogy fejlődik és növekedik a baba, egyre inkább megpróbálja kifejezni saját gondolatait, érzelmeit. Ebben segítenek a kommunikációfejlesztő zenélő és beszélő interaktív játékok. Bizonyított tény, hogy a zene és a lágy dallamok megnyugtatják a babákat, valamint a számukra érdekes dallamok felkeltik érdeklődésüket. 

Bizonyíthatóan a fiatal gyermeki agy a legfogékonyabb az új dolgokra. Célszerű tehát már nagyon fiatalon megismertetni a gyermekeket az idegen nyelvekkel, hiszen ha nem is fognak megtanulni egy-egy nyelvet, a későbbi tanulási folyamatban az agy könnyebben rögzíti az egyszer már hallott vagy megismert idegen szót. Ezt a tanulási folyamatot megkezdhetjük idegen nyelvű játékokkal, melyek játékos módon, akár a kedvenc mesefigurákkal együtt ismertetnek meg az új szavakkal.

Fontos tehát, hogy minél előbb, a gyermek életkori sajátosságainak megfelelő játékok kerüljenek a kezébe, hogy azokkal játék közben tanulhasson, fejlődhessen és majd felnőve kreatív gondolkodásmóddal és egyre növekvő tudással vágjon neki az elé gördülő kihívásoknak.
 

A plüss játékokról

Plüssjátéknak nevezzük összefoglaló néven a plüssből, illetve egyéb textíliából készített játékokat. Általában szalma, bab, pamut, esetleg egyéb szintetikus anyagok alkotják a belső tölteléküket. Számtalan formában készülnek, néhány valódi állat formában jelenik meg, míg mások fiktív  rajzfilmfigurákat ábrázolnak, tesznek plasztikussá. Néhány plüssjáték idős: az otthon készült játékbabák keletkezése az 1830-as évekre vezethető vissza. A legismertebb plüssjátékká azonban a plüssmackó vált.

Gyakran alkalmazzák kisgyermekek szobáinak kiegészítőiként, játékeszközeiként, de felnőttek is szívesen ajándékozzák meg vele egymást.

Lehet ölelgetni, párnának használni, de akár alvótársként is hozzábújni! 

A plüssállat átsegíti a gyerekeket azokon az érzelmileg nehezebb időszakokon, amikor az édesanyjuktól távol kell helytállniuk, például az oviban vagy a bölcsiben. A hozzájuk való bújás, a megszokott illat nyugtatóan hat rájuk.

A plüss maci univerzális, egész pici babáktól elkezdve akár ballagó diáknak is ajándékba adható! Valamilyen oknál fogva nem csak a gyermekeket, de a felnőtteket is lenyűgözi! A mai napig gyűjtők ezrei versengenek egy-egy különlegesebb mackóért!
 

A társasjátékról

társasjáték jellemzően beltéri, két vagy több személy által játszott játék, amelyben a részt vevő játékosok az adott játék szabályainak betartásával valamilyen cél elérésére törekednek, rendszerint egymással versenyezve. A győzelem alapulhat szerencsén, tisztán stratégián, vagy a kettő keverékén. A társasjátékok gyakran használnak kellékeket: táblát, bábukat, kártyát, dobókockát, papír fizetőeszközöket, stb. Míg egyes társasjátékok tematikusak, azaz a szabályok képzelt vagy valódi eseményeket, körülményeket képeznek le (pl. Catan telepesei, Monopoly), más játékok (például a go, malom) teljesen absztraktak.

A magyar társasjáték fogalom a közös játszásból ered, míg az angol (board game, tabletop game) és a német (Brettspiel) fogalmak a játéktáblára illetve asztalra utalnak. Magyarul a társasjáték szóval illetik a tábla, kártya- és kockajátékokat egyaránt.